martes, 25 de junio de 2024

Cultura potencia el Festival Internacional de Jazz de Peníscola amb més concerts i la incorporació de ‘jam sessions’

 


 

NOTA DE PREMSA

 

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola, organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), arriba a la seua 21a edició ampliant el nombre de concerts i incorporant novetats com les jam sessions, en una edició que concentra tota la seua programació del 27 de juny al 2 de juliol.

 

Ralph Moore Quartet, Francesca Tandoi Trio, Eva Català Group, o Marco Mezquida Trio, són alguns dels grups que actuen en l’edició d’enguany, en la qual el festival es convertix en un gran esdeveniment musical compost per un total de nou concerts.

El director adjunt de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Joan Cerveró, ha participat este dimecres en la presentació del certamen i ha ressaltat que enguany “s’ha reforçat la cita jazzística de Peníscola i passa de ser un cicle de diversos caps de setmana a un verdader festival de sis dies consecutius”.

Així mateix, Cerveró ha destacat “la gran qualitat dels nou concerts que s’oferiran, amb una aposta clara per una oferta equilibrada de propostes internacionals, nacionals i de la Comunitat Valenciana”.

Entre les novetats, Cerveró ha valorat “la posada a la venda d’abonaments per a accedir a tots els concerts del festival”, a més, ha fet una crida a participar en les sessions gratuïtes de les jam sessions i, en particular, ha convidat “els músics i aficionats a tocar en estes sessions obertes a la improvisació i participació activa de tot el públic. Esta és una mostra més de l’obertura que volem fer del festival a la ciutadania”, ha insistit.

Per la seua part, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha mostrat el seu agraïment per l’aposta decidida de l’IVC en el municipi i en la comarca i ha valorat que, a més de ser un festival consolidat i estimat pel públic, “enguany es recupere la seua vocació per obrir-se al municipi amb noves actuacions a l’aire lliure, en el cor de la ciutadella emmurallada”.

 

Programació: 5 concerts de pagament i 4 d’entrada lliure

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola s’estrena el dijous 27 de juny a les 22:00 hores, en el Palau de Congressos amb la reconeguda formació nord-americana Ralph Moore Quartet i el seu concert Swinging hard!. La banda de Nova York és un prestigiós quartet de jazz compost pel mateix Ralph Moore i acompanyat per una gran secció rítmica formada per Renato Chicco en el piano, Ignasi González en el baix i Joris Dudli en la bateria.

Per la seua banda, la pianista i cantant de jazz italiana Francesca Tandoi serà la protagonista del segon dels concerts de pagament, el divendres 28 de juny, a les 22:00 hores, també en el Palau de Congressos de Peníscola. Tandoi ha sigut reconeguda com una de les veus i pianistes amb major projecció internacional dins de l’escena jazzística. La cantant arribarà al festival en formació de trio amb Matthew Nicolaieski, al contrabaix i Sander Smets en la bateria.

Així mateix, el divendres 28 i dissabte 29 de juny, a les 23.30 hores, el jazz continuarà en la cafeteria del Palau de Congressos amb les jam sessions, un esdeveniment gratuït i, obert a tot el públic, en el qual un quartet de jazz, liderat per Fernando Marco, amenitzarà la nit i convidarà qui ho desitge, a tocar i improvisar amb els músics.

El festival prosseguix el cap de setmana amb el concert el dissabte 29 de juny, a les 22:00 hores, de la jove bateria i percussionista Eva Català, que portarà al Palau de Congressos la seua intensitat rítmica en formació de quintet.

 

 

El diumenge, 30 de juny, tindran lloc dos concerts: d’una banda, a les 20:00 hores, The Shu Shu’s Trio protagonitza el primer dels concerts gratuïts a l’aire lliure del festival. Així, la plaça de Santa Maria del municipi serà l’escenari de l’actuació d’esta formació, que explora el clàssic so de l’orgue Hammond que es va fer molt popular en la dècada dels 50 i 60.

D’altra banda, Marco Mezquida Trio presenta a les 22:00 hores, en el Palau de Congressos, Tornado, la seua última producció discogràfica. El prestigiós pianista és un dels músics amb més projecció de l’escena de jazz nacional i té nombroses gravacions en les quals mostra les seues diferents facetes de compositor, improvisador o intèrpret.

El festival prosseguix el dilluns 1 de juliol, a les 22:00 hores, amb la Jove Big band Sedajazz, en un altre dels concerts gratuïts d’esta edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola. Esta formació, composta per 23 jóvens oferirà un repertori format per grans èxits del jazz en el Palau de Congressos.

L’últim dels concerts de pagament i tancament de festival serà el dimarts 2 de juliol, a les 22:00 hores, en el Palau de Congressos de Peníscola amb Albert Sanz Group. El pianista, compositor i cantautor valencià presenta, en esta ocasió, La espuma de mar, un treball en el qual el músic partix del jazz més clàssic fins a acostar-se a altres sons més populars.

 

 

Venda d’abonaments

Una de les novetats de l’edició d’enguany és la posada a la venda d’abonaments per als sis dies del festival per un preu de 75 euros. Les entrades anticipades per als concerts tenen un preu de 18 euros. Si la compra es fa en les dos hores prèvies a l’inici de l’actuació, les entrades tenen un preu de 20 euros.

La 21a edició del Festival Internacional de Jazz de Peníscola disposa d’una web amb tota la informació de les actuacions i venda d’entrades. A més, el festival ha posat en marxa el perfil @ivcfestivaljazz en Instagram i Facebook, per a seguir de prop totes les novetats de l’edició d’enguany. L’organització del festival compta amb la col·laboració de Monfort Transportes i Transportes Belda.

 

Programes
 
 
 
 
 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
Francesca Tandoi Trio 
 

La pianista i cantant de jazz italiana Francesca Tandoi ha sigut aclamada per crítics i companys com una estrela del jazz en ascens i un dels jóvens talents més fascinants de l’escena del jazz internacional. En només uns pocs anys, s’ha guanyat el reconeixement internacional com a pianista i vocalista de talla mundial. Ha actuat amb alguns dels millors músics de jazz internacionals. El trio de piano és definitivament el seu escenari favorit. Com a líder dels seus trios, va gravar sis àlbums: For Elvira, Something Blue, Magic Three, Wind Dance (este àlbum apareix en el top 10 de millors àlbums del 2016 de la revista japonesa Jazz Life), When in Rome i Hope.

 

Intèrprets: Francesca Tandoi, piano i veu / Matthew Nicolaieski, contrabaix / Sander Smets, bateria

 

 

Francesca Tandoi Trio
Lloc:
Palau de Congressos de Peníscola
Hora:
22.00h
Duració:
75'
Preu:
20 €
Procedència:
Roma, Itàlia
 
 

 

 

 

 
 

 
27.06.2024 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
Ralph Moore Quartet 
 
 

Ralph Moore i Joris Dudli es van conéixer en l’escena de Nova York a principis de la dècada de 1990 i han estat esperant l’oportunitat de tocar junts des de llavors. Ara es fa possible en un quartet fet a mida per a Ralph, amb una gran secció rítmica composta per Renato Chicco al piano, Ignasi González al baix i Joris Dudli a la bateria. Moore ha treballat amb Roy Haynes, la dinastia Mingus i Freddie Hubbard en els anys següents. Va realitzar una gira amb Dizzy Gillespie’s Reunion Big Band. Ralph també es pot escoltar en àlbums de Kenny Barron (Invitation), Ray Brown, Kevin Eubanks, Gene Harris i Roy Haynes. A partir de la mitat de la dècada de 1980, Moore va gravar una sèrie d’àlbums en el segell Criss Cross Jazz, amb artistes de suport com Steve Turre, Mulgrew Miller i Marvin Smitty Smith. En 1996 va coprotagonitzar amb Roy Hargrove i Oscar Peterson.

 

Intèrprets: Ralph Moore, saxo tenor / Renato Chicco, piano / Ignasi González, contrabaix / Joris Dudli, bateria


Duració: 75 min

 

 

Ralph Moore Quartet 
 
 
Data:
 
Dijous 27, de juny 2024
 
Lloc:
 
Palau de Congressos de Peníscola
 
Hora:
 
22.00h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
20 €
 
Procedència:
 
 
Nova York, EUA
 
 
 

 

 

 
 
 
 
28.06.2024 
 
23.30h 
 
Cafeteria del Palau 
 
Jam sessions

Després del concert que es realitza a la sala gran del Palau de Peníscola, el jazz continuarà amb un quartet en la cafeteria del Palau, obert al públic. Estarà obert a la participació de músics que desitgen tocar algun estàndard de jazz amb este quartet. Se’ls facilitarà material com microfonia, etc. Repertori basat en estandars de jazz del repertori del Songbook americà. Dirigit per Fernando Marco director de l’escola Taller 3 de Castelló i professor de guitarra i harmonia de jazz.

Intèrprets: Fernando Marco, guitarra / Ricardo Belda, piano / Lucho Aguilar, contrabaix / Pepi Taveira, bateria

 

 

Jam sessions 
 
Data:
 
Divendres 28, de juny 2024
 
Lloc:
 
Cafeteria del Palau
 
Hora:
 
23.30h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
Entrada lliure
 
Procedència:
 
Castelló
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
29.06.2024 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
Eva Català Group

La música d’Eva Català és l’expressió d’un univers únic en el qual el vocabulari del jazz modern batega juntament amb elements rítmics globals. Estrenat en el Festival Internacional JazzMadrid 23’, este últim projecte liderat per la jove bateria i percussionista Eva Català naix en formació de quintet de la mà de Julio Marín al saxòfon tenor i clarinet, Brian Aching a la guitarra elèctrica, Maite Arregui al piano i tecles i el contrabaixista Miquel Álvarez. Artistes profundament connectats amb la seua herència cultural, que compartixen una ànima creadora amb la mirada fixada cap al futur. El que emergix d’esta combinació és una música expressiva que destaca per la intensitat rítmica, una riquesa harmònica particular i un virtuosisme excepcional. Una experiència musical que homenatja la busca instintiva de l’ésser humà per bastir ponts entre cultures, èpoques i persones.

Intèrprets: Julio Marín, saxòfon tenor i clarinet / Maite Arregi, piano i teclat / Brian Aching, guitarra elèctrica / Miquel Álvarez, contrabaix / Eva Català, bateria

 

 

 

Eva Català Group 
 
Data:
 
Dissabte 29, de juny 2024
 
Lloc:
 
Palau de Congressos de Peníscola
 
Hora:
 
22.00h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
20 €
 
Procedència:
 
Valencia
 

 

 

 
 
 
 
29.06.2024 
 
23.30h 
 
Cafeteria del Palau 
 
Jam sessions

Després del concert que es realitza a la sala gran del Palau de Peníscola, el jazz continuarà amb un quartet en la cafeteria del Palau, obert al públic. Estarà obert a la participació de músics que desitgen tocar algun estàndard de jazz amb este quartet. Se’ls facilitarà material com microfonia, etc. Repertori basat en estandars de jazz del repertori del Songbook americà. Dirigit per Fernando Marco director de l’escola Taller 3 de Castelló i professor de guitarra i harmonia de jazz.

 

 

Jam sessions 
 
Data:
 
Dissabte 29, de juny 2024
 
Lloc:
 
Cafeteria del Palau
 
Hora:
 
23.30h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
Entrada lliure
 
Procedència:
 
Castelló
 
 
 
 

 

 

 
 
 
30.06.2024 
 
20.00h 
 
Plaça de Santa Maria 
 
The Shu Shu's Trio 
 

JAZZ, SOUL, FUNK, BOOGALOO


The Shu Shu’s ens torna al clàssic so dels trios de l’òrgue Hammond tan populars en la dècada dels 50 i 60. Mesclant en el seu repertori clàssics del millor jazz, el soul, el funk i composicions originals, rendixen tribut als grans del gènere com ara Jimmy Smith, Brother Jack McDuff o Jimmy McGriff, entre altres. Els tres components estan col·laborant més de 12 anys, acumulen centenars d’actuacions en clubs de tot el territori nacional i internacional i han col·laborat també a vegades amb artistes internacionals de la talla de Ray Gelato, Brian Jackson, Gisele Jackson, George Braith, Sharon Jones o Charlie Wood, entre altres.

Intèrprets: Dave Wilkinson, guitarra i veu / Abel Boquera, orgue Hammond / Caspar St. Charles, bateria


Duració: 75 min


Origen: Barcelona

 

 

The Shu Shu’s Trio 
 
Data:
 
Diumenge 30, de juny 2024
 
Lloc:
 
Plaça de Santa Maria
 
Hora:
 
20.00h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
Entrada lliure

 

 

 

 
 

 
30.06.2024 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
Marco Mezquida Trio

Marco Mezquida, prestigiós pianista, brillant improvisador i fèrtil compositor menorquí resident a Barcelona, ha concebut el seu nou treball, Tornado, amb i per al japonés Massa Kamaguchi al contrabaix, i el català Ramon Prats a la bateria. Dos vells i benvolguts amics amb els quals compartix una llarga història de música, connexió i vivències en la carretera. Marco Mezquida els definix així: Massa Kamaguchi és “un contrabaixista únic, melòdic, expressionista i passional”. Ramon Prats és “un bateria que té una paleta de recursos i una imaginació musical infinita”. En Tornado han buscat crear la seua nova música a partir de tres personalitats musicals molt expressives i fortes, amb molts registres, i al mateix temps molt diferents entre si.

Intèrprets: Marco Mezquida, piano / Massa Kamaguchi, contrabaix / Ramon Prats, bateria

 

 

Marco Mezquida Trio 
 
Data:
 
Diumenge 30, de juny 2024
 
Lloc:
 
Palau de Congressos de Peníscola
 
Hora:
 
22.00h
 
Duració:
 
75'
 
Preu:
 
20 €
 
Procedència:
 
Menorca
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
01.07.2024 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
ALBERT SANZ GROUP. LA ESPUMA DEL MAR 
 

La espuma del mar, d’Albert Sanz, és el seu treball més personal, al qual arriba més ben proveït que mai, amb el seu afilat pianisme i una capacitat de seducció nova desenvolupada amb la proximitat que la veu garantix. Les seues composicions són peces de les que queden en la memòria. La versió amb els seus col·laboradors habituals i amb grans arranjaments orquestrals acaben de confirmar-nos que Albert Sanz s’ha convertit definitivament en l’artista carismàtic que anuncia des de fa ja temps, partint del jazz i alçant la veu per a tractar d’allargar el gran corrent de la cançó popular més culta. García, Jorge (2023).
Albert Sanz (València, 1978), pianista de jazz, compositor i cantautor, és reconegut com un dels músics més original i talentosos de la seua generació. El seu so, lirisme, ritme inventiva unixen, tradició i originalitat, i oferixen llampec de llum i bellesa. 

 

ALBERT SANZ GROUP. LA ESPUMA DEL MAR 
 
Data:
 
Dilluns 1, de juliol 2024
 
Lloc:
 
Palau de Congressos de Peníscola
 
Hora:
 
22.00h
 
Duració:
 
80'
 
Preu:
 
20 €
 
Procedència:
 
València
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
01.07.2024 
 
22.00h 
 
Palau de Congressos de Peníscola 
 
JOVE BIG BAND SEDAJAZZ. ECLÈCTIC

Esta espectacular formació la componen 23 jóvens que sorprenen i emocionen per la seua gran maduresa, habilitat, creativitat, energia i saviesa malgrat la seua joventut, són l’orgull i la bandera del col·lectiu que venen a demostrar que es pot fer molt bé el jazz des de xiquets. L’atractiu del repertori es basa en la seua combinació d’estàndards i d’arranjaments de grans èxits de la història del jazz: bandes sonores, funk, rock i latin jazz.

 

 OVE BIG BAND SEDAJAZZ. ECLÈCTIC

Data:
 
Dilluns 1, de juliol 2024
 
Lloc:
 
Palau de Congressos de Peníscola
 
Hora:
 
22.00h
 
Preu:
 
Gratis
 
Procedència:
 
València
 
 
 

 

 

 
 
 
27.06.2024 
 
Diversos llocs 
 
Abono · 21é Festival Internacional de Jazz // Swinging H
 
 
 
Abono · 21é Festival Internacional de Jazz // Swinging Hard! 
 
Data:
 
 
Dijous 27, de juny 2024
Lloc:
 
Diversos llocs
 

Descripció

ABONAMENTS:
Abonament per als 6 dies del festival (9 concerts: 5 de pagament + 4 d’entrada lliure): 75 € Venda anticipada dels concerts en https://jazz.ivc.gva.es/, individualment: 18 €
Entrades adquirides en la taquilla del Palau els dies de concert, 2 hores abans del mateix: 20 €. Tel. 964 480 026

 

CONCERTS D’ENTRADA LLIURE:
El concert de la Plaça de Santa María, Shu Shu’s Trio (30 de juny) és a l’aire lliure i d’entrada lliure. Les Jam Sessions en la Cafeteria del Palau (28 i 29 de juny) són d’entrada lliure. El concert de la Jove Big Band Sedajazz (1 de juliol), és d’entrada lliure, i tenen preferència els posseïdors d’un abonament general o entrada retirada anticipadament per a eixe concert.

 

HORARIS:
Tots els concerts del Palau de Congressos de Peníscola començaran a les 22.00 h. Les Jam Sessions començaran, aprox. a les 23.30 h. El concert de la plaça de Santa María, d’entrada lliure, començarà a les 20.00 h.

 

 

21 Festival Internacional de Jaz

 



Programación

 

27 de junio de 2024

SWINGING HARD!

RALPH MOORE QUARTET

22.00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Precio: 20€

 

28 de junio de 2024

FRANCESCA TANDOI TRÍO

FRANCESCA TANDOI TRÍO

22:00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Precio: 20€

 

28 y 29 de junio de 2024

JAM SESSIONS

JAM SESSIONS

23:30h - Cafetería del Palacio de Congresos de Peñíscola - Entrada libre


29 de junio de 2024

EVA CATALÀ GROUP

EVA CATALÀ GROUP

22:00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Precio: 20€

 

30 de junio de 2024

THE SHU SHU’S TRÍO

JAZZ, SOUL, FUNK, BOOGALOO

20:00h - Plaza Santa María - Entrada libre

 

30 de junio de 2024

MARCO MEZQUIDA TRÍO

TORNADO

22:00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Precio: 20€

 

1 de julio de 2024

JOVE BIG BAND SEDAJAZZ

ECLÈCTIC

22:00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Entrada libre

 

2 de julio de 2024

ALBERT SANZ GROUP

LA ESPUMA DEL MAR

22:00h - Palacio de Congresos de Peñíscola - Precio: 20€

 

 

 

TODA LA INFORMACIÓN LO HE 

ENCONTRADO EN EL EN LA 

PÁGINA OFICIAL DE VINAROS NEWS


  




 
 

 
 


   Pirata Oscar 

No hay comentarios:

Publicar un comentario